Kontakta oss

Nyheter & aktuellt

Nyhetsarkiv för: December 2014

Bra placering på Boulder-SM för juniorer!

files/KFUM Vidablick/Klaettring UH/Ella Karbin.JPG

Klätterledarna Matilda, Viktor och Simon planerade att åka upp till Stockholm med bil. Men det fanns ju två platser över, så de frågade en engagerad förälder om han och hans dotter, klätterskan Ella, ville hänga med upp och titta. Efter att ha sovit på saken så beslutade de sig för att hänga med.

Strax senare så hörde pappa Affe av sig och frågade: -Om vi ändå ska dit så kan vi ju tävla?
Vi kollade upp regelverket och det var grönt ljus så anmälan skickades in.

Efter en natts omväxlande sömn i Stockholm så åkte vi till klätterklubben Karbin som höll i tävlingen. Registrering gjordes och det var snart dags för knattar yngre (Ellas klass) att starta. Ella såg mest lugn och munter ut, medans två av ledarna var höll på att gå under av nervösitet..
Efter en svår start så visade hon dock vad hon gick för, hon klarade 4 av 6 leder; på SM-nivå! Leder som var både tekniska och lite läskiga. Med tuff konkurrens av erfarna klättrare så hamnade hon slutligen på plats nummer 13.

Nöjda, stolta, erfarnare och inspirerade åkte vi alla hem till Jönköping.


Under tävlingen såg vi att våra klättrare håller bra klass. Därför kommer vi starta en grupp för de som klättrat ett tag och vill utvecklas och utmana sig lite extra, kanske med tävling som mål. Fokus kommer vara bouldering (låg klättring utan rep); och naturligtvis ha riktigt roligt som i alla våra grupper. Den kommer vara från 10+ och börja till våren.

Anmälningar sker vid terminsstart.

För frågor och funderingar, maila Simon@kfum.org

Utbyte Thailand 2015

Följ med på en spännande och utvecklande resa till norra Thailand. Tillsammans med vår systergård Brevik utanför Norrköping skickar vi en ungdomsgrupp till YMCA Chiangmai, långt från sandstränder och upptrampade turistspår. Resan kommer innehålla utbyte med lokala ungdomar, homestay i en thailändsk familj, kulturella upplevelser, social projects och mycket mer. Både Vidablick och Brevik har personal med stor erfarenhet av YMCA Chiangmai vilket bäddar för en innehållsrik och givande resa.

 

files/KFUM Vidablick/Chiang-Mai-ymca-hotel-494-300x200.jpgfiles/KFUM Vidablick/Chiangmai-Bild.jpg

 

Du ansöker om att få följa med på resan och platserna tillsätts i januari 2015. Totalt ska max 12 platser fördelas mellan Brevik och Vidablick. När platserna fördelas kommer vi bl.a. titta på lägererfarenhet, ledarerfarenhet, gruppsammansättning, en bra fördelning tjejer-killar, personliga referenser samt vad deltagarna själva hoppas få ut av resan. I dagsläget beräknar vi att en plats kommer kosta 23.000kr. Vi jobbar dock just nu med att söka bidrag för att få ner den kostnaden och vi väntar på svar från YMCA Chiangmai om exakta priser.
Avfärd från Jönköping 16/6, hemkomst 5/7.

Ladda ner ansökningsblankett och skicka till edvard@kfum.org