Kontakta oss

Nyheter & aktuellt

Nyhetsarkiv för: December 2015

Sommarläger på KFUM Vidablick 2016

files/KFUM Vidablick/Artikelbilder/Nyheter/vidis-699g300px bloggpost.jpgVi vill ge möjlighet för unga att växa.

Få ett större självförtroende genom att testa saker de inte trodde var möjligt. Vi erbjuder unga möjligheten att vara ute i fria luften, och gilla att vara där. Vi skapar utrymme för att lära känna nya vänner, från när och fjärran, här på Vidablick och in i framtiden.
I över 50 år har vi anordnat läger. I över 50 år har vi utvecklat våra läger.
Sedan urminnes tider kör vi Slabbedabben och Ledarjakten, förra året introducerade vi Vidablick Hunger Games..


files/KFUM Vidablick/Artikelbilder/Nyheter/brandbil-699g300px bloggpost.jpgI vanlig och ordning har vi våra traditionella sommarläger.

MiniVidis för åk 1-3. Vidis 1 & 2 för åk 4-6. Tonår för åk 7-9.På ett Vidisläger är det full rulle från morgon till kväll. Lekar, tävlingar, idrott, friluftsliv, lägerbål, sång och musik och mycket mer ingår i programmet. Kanot och höghöjdsbanor förekommer likaväl som klassikern ”Slabbedabben” där ungdomarna springer genom Lillån fram till Vätterns strand. Ibland ger vi oss ut på äventyr och sover ute vid lägerelden. När vädret tillåter händer det att vi chillar vid poolen och bara är.

 

files/KFUM Vidablick/Artikelbilder/Nyheter/traedhuslaeger-699g300px bloggpost.jpgTrädhusläger

Under vårt trädhusläger på Vidablick kommer vi lära oss bygga trädhus av den större sorten: Vi kommer släpa, såga, klättra och lära oss surra och knyta stockar och träd. Vi sover uppe bland träden, på vårt bygge eller i våra höghöjdstält/Tentsiles. Naturligtvis kommer vi njuta av naturen, laga mat utomhus, få värdefulla kunskaper om friluftsliv och lära känna nya vänner. Och mycket mer.

 

files/KFUM Vidablick/Artikelbilder/Nyheter/Sportutrustning-699g300px bloggpost.jpgSport-Camp KFUM Jönköping

Vill ditt barn träna sin favoritsport i sommar, och samtidigt uppleva ett traditionellt sommarläger? Vidablick Sport-Camp, ett 4 dagars sportläger, ett läger som handlar om så mycket mer än bara sport.
Det handlar också om allt det där som händer mellan träningarna. Upplevelser, gemenskap, polare - nya som gamla, utmanande och spännande aktiviteter, skratt, idrottsprofiler och mycket mer som gör att dagarna går alldeles för fort.

Under vårterminen kommer vi besöka skolor och föreningar för att berätta mer om våra läger.
Vill ni att vi besöker er och berättar som sommarlägren? Hör bara av er så ordnar vi det.
Mail: kollo@kfum.org

Gå in här för att läsa mer och anmäla ert barn.>>>