Kontakta oss

Nyheter & aktuellt

Nyhetsarkiv för: 2015

Sommarläger på KFUM Vidablick 2016

files/KFUM Vidablick/Artikelbilder/Nyheter/vidis-699g300px bloggpost.jpgVi vill ge möjlighet för unga att växa.

Få ett större självförtroende genom att testa saker de inte trodde var möjligt. Vi erbjuder unga möjligheten att vara ute i fria luften, och gilla att vara där. Vi skapar utrymme för att lära känna nya vänner, från när och fjärran, här på Vidablick och in i framtiden.
I över 50 år har vi anordnat läger. I över 50 år har vi utvecklat våra läger.
Sedan urminnes tider kör vi Slabbedabben och Ledarjakten, förra året introducerade vi Vidablick Hunger Games..


files/KFUM Vidablick/Artikelbilder/Nyheter/brandbil-699g300px bloggpost.jpgI vanlig och ordning har vi våra traditionella sommarläger.

MiniVidis för åk 1-3. Vidis 1 & 2 för åk 4-6. Tonår för åk 7-9.På ett Vidisläger är det full rulle från morgon till kväll. Lekar, tävlingar, idrott, friluftsliv, lägerbål, sång och musik och mycket mer ingår i programmet. Kanot och höghöjdsbanor förekommer likaväl som klassikern ”Slabbedabben” där ungdomarna springer genom Lillån fram till Vätterns strand. Ibland ger vi oss ut på äventyr och sover ute vid lägerelden. När vädret tillåter händer det att vi chillar vid poolen och bara är.

 

files/KFUM Vidablick/Artikelbilder/Nyheter/traedhuslaeger-699g300px bloggpost.jpgTrädhusläger

Under vårt trädhusläger på Vidablick kommer vi lära oss bygga trädhus av den större sorten: Vi kommer släpa, såga, klättra och lära oss surra och knyta stockar och träd. Vi sover uppe bland träden, på vårt bygge eller i våra höghöjdstält/Tentsiles. Naturligtvis kommer vi njuta av naturen, laga mat utomhus, få värdefulla kunskaper om friluftsliv och lära känna nya vänner. Och mycket mer.

 

files/KFUM Vidablick/Artikelbilder/Nyheter/Sportutrustning-699g300px bloggpost.jpgSport-Camp KFUM Jönköping

Vill ditt barn träna sin favoritsport i sommar, och samtidigt uppleva ett traditionellt sommarläger? Vidablick Sport-Camp, ett 4 dagars sportläger, ett läger som handlar om så mycket mer än bara sport.
Det handlar också om allt det där som händer mellan träningarna. Upplevelser, gemenskap, polare - nya som gamla, utmanande och spännande aktiviteter, skratt, idrottsprofiler och mycket mer som gör att dagarna går alldeles för fort.

Under vårterminen kommer vi besöka skolor och föreningar för att berätta mer om våra läger.
Vill ni att vi besöker er och berättar som sommarlägren? Hör bara av er så ordnar vi det.
Mail: kollo@kfum.org

Gå in här för att läsa mer och anmäla ert barn.>>>

Hantverksmässa på Vidablick 2015

Nu har vi vår årliga hantverksmässa. I vanlig ordning finns här många skickliga och spännande utställare från södra Sverige som visar upp och säljer sin konst. Det finns lotterier och räddningstjänsten har uppvisning (lördag endast), dessutom har vi ponyridning, bågskytte och klättring.

I vår servering finns kaffe & kakor, soppor, pajer, pannkakor och grillkorv.

Välkommen!

files/KFUM Vidablick/Nyhetsbilder/hantverksmassan.png

Tider:

Lördag 31/10 11:00 - 17:00

Söndag 1/11 10:00 - 15:00

Inträde: 20kr. Pengarna går till välgörande ändamål

Gratis parkering!

Sommarlägren är över, nu kör vi höstsäsong!

Höstsäsongen är igång.

Alla sommarläger är nu över, men ingen rast och ingen ro. Nu är det högtryck på gården igen. Skolor, företag, organisationer och konfirmandklasser fyller gården.

En del undrar om vi stänger gården på vintern, nej det gör vi inte. Vi har öppet året runt. Vi har satt upp bygglampor så vi kan köra höghöjdsövningar långt efter att solen gått ner.

Är ni intresserade av att komma hit, ta kontakt med oss. Bokning@vidablick.org eller via vårt kontaktformulär http://vidablick.se/index.php/kontaktuppgifter.html

Vill du tillbringa ditt höstlov uppe bland träden?

Vill du tillbringa ditt höstlov uppe bland träden?

Under vårt höstläger kommer vi lära oss bygga trädhus av den större sorten. Vi kommer klättra i träd, lära oss grunderna i att bygga trädhus, sova utomhus, njuta av naturen, friluftsliv och lära känna nya vänner.

Uppdaterat, vi har nu sänkt åldern till årskurs 7.

files/KFUM VidablickTrädhusbygge/Aktiviteter/Tradhusbyggnation.jpg

files/KFUM Vidablick/Aktiviteter/3tentsile.jpg
Innehåll:

  • Bygga trädhus av den större sorten
  • Klättra i träd
  • Sova i våra nya Tentsiles och uppe i trädhusen
  • Utomhusmatlagning
  • Prova våra andra höghöjdsutmaningar på Vidablick
  • Lära känna nytt folk

24/10 - 10:00
28/10 - 16:00

Uppdaterat, vi har nu sänkt åldern till årskurs 7.

Ålder:
Åk 7+

Pris:
JKPG kommun:1400kr
Övriga: 1950kr

För mer info, maila: kollo@kfum.org

 

Klicka här för att läsa mer.

Klättring på Ungdomens Hus i Jönköping

Som en del av er vet så har vi klättring på Ungdomens Hus på Rosenlund i Jönköping. Klättringen likt många andra sporter börjar vecka 36.

Man anmäler sig genom att komma på första klättertillfället. Håll utkik på kfum.org, där kommer dagar och tider inom kort.

Packlista till Minividis

Här är packlistan till Minividis. Har ni till exempel inte sovsäck eller annan friluftsutrustning, säg till vid ankomst.

Kom även ihåg att packa ner discokläder, även till pojkarna :)

Hämta packlistan här

 

Sponsrade platser på Sport-Camp!

Priset på Sport-Camp är nu nedsatt till 1950kr till 995kr. Läs mer och anmäl på Sport-Camp.

För dig som redan har betalt fakturan, hör av dig så löser vi det.

Minividis och Vidis 1 är nu fyllda

Nu är alla platser på Minividisoch Vidis 1 fyllda. Du kan dock anmäla dig till reservlistan. Fyll i formuläret som vanligt så hör vi av oss ifall platser blir lediga.

 

Instruktörutbildning på Vidablick OBS Ny datum 17-19 april

files/KFUM Vidablick/Instruktoersutbildning/instruktoersutbildning gummizella-560-237.png

Sök till Vidablicks Instruktörs-utbildning!
Steg 1. Grupputveckling och ledarskap
Steg 2. Höghöjds-aktiviteters handhavande och säkerhetsföreskrifter för KFUM Vidablick.

När: 17-19 april  & 24-26 april
Kost och logi fritt för blivande Instruktörer på KFUM Vidablick. Övriga 1000kr/helg.
Samling: Fredag kl.18:00
Avslut: Söndag kl.17:00
Var: Vidablicksvägen, 564 35 Bankeryd
Anmälan till; edvard@kfum.org alt. 036-37 2019

Obs! 12-platser sista anmälan 9 April.

Kursinnehåll:
SAC-Modellen, Hierarchy of needs, Kommunikationsstilar, Grupprocess, Ledarskap och Feedback

Vårlägret på Vidablick närmar sig!

files/KFUM Vidablick/Varlager - filer/laegereld.png
Vårlägret är en försmak av sommarlägrena, men mer höghöjd och annat spännande; fast kanske lite mindre bad än vanliga läger.

Förra året hade vi premiär och det var riktigt lyckat.

Vi ger barn och ungdomar minnen och erfarenheter för livet på våra läger. Utbudet av aktiviteter på lägergården är stort och deltagarna får prova på det mesta under sin vistelse. Vi leker, klättrar, badar och sjunger tillsammans och fyller dagarna med upplevelser som utvecklar både kropp och själ.

Läs mer och anmäl ditt barn till ett oförglömligt och härligt läger här: bit.ly/varlager

Ledare sökes till sommarläger på Vidablick

files/KFUM Vidablick/Slidebilder/slideE.jpg

Vi ger barn och ungdomar minnen och erfarenheter för livet på våra läger. Utbudet av aktiviteter på lägergården är stort och deltagarna får prova på det mesta under sin vistelse. Vi leker, klättrar, badar och umgås och fyller dagarna med upplevelser som utvecklar både kropp och själ.

Att åka på lägren är en del av barns utveckling. Många får vänner för livet och växer som människor. Alla som kommer till vår lägergård, ledare och barn, kommer till en plats där man uppmuntras prova sina vingar under kontrollerade former. 

Vi arbetar aktivt med kamratskap, mångfald, jämställdhet och hos oss får barn vara sig själva, på riktigt. Vi värdesätter ungas olikheter och vågar ge dem ett förtroende, att tillsammans med oss bygga en gemenskap som inkluderar alla på våra läger.

Aktiviteter såsom kajak och kanot förekommer likaväl som klassikern ”Slabbedabben” där ungdomarna och barn springer genom Lillån fram till Vätterns strand. Ibland ger vi oss ut på äventyr och sover ute vid lägerelden. När vädret tillåter händer det att vi chillar vid poolen eller bara är.

Vår verksamhet bygger på kristna värdering. Som ledare behöver du ingen personlig tro, men vara redo att stå för de värderingar som vi har.

Vill du vara en del av detta? Du behöver ingen tidigare erfarenhet av just sommarläger, även om det är värdefullt. Så länge du är redo att ta ansvar, att vara en förebild och ge det lilla(…) extra för att våra deltagare ska ha en fantastisk sommar är du varmt välkommen att skicka in en ansökan.

Läs mer här om våra läger och ledartjänster.

För frågor, ring sommarlägeransvarig Simon på 036 33 00 368 eller maila kollo@kfum.org.

 

KFUM's sommarläger på Vidablick 2015

Vi ger barn och ungdomar minnen och erfarenheter för livet på våra läger. Utbudet av aktiviteter på lägergården är stort och deltagarna får prova på det mesta under sin vistelse. Vi leker, klättrar, badar och sjunger tillsammans och fyller dagarna med upplevelser som utvecklar både kropp och själ.

Att åka på lägren är en del av ditt barns utveckling och vi kommer förvalta det ansvar du ger oss på bästa sätt.
Alla som kommer till vår lägergård, ledare och barn, kommer till en plats där man uppmuntras prova sina vingar under kontrollerade former. 

Vi arbetar aktivt med kamratskap, mångfald, jämställdhet och hos oss får barn vara sig själva, på riktigt.
Vi värdesätter ungas olikheter och vågar ge dom ett förtroende, att tillsammans med oss bygga en gemenskap som inkluderar alla på våra läger.

Vågar du utmana dig själv?
Är utmaningen på ”Utsikten" 10 meter upp i luften något du vill testa på? Lockar friluftsliv, bus och lek anmäl dig då till något av våra läger.

Aktiviteter såsom kajak och kanot förekommer likaväl som klassikern ”Slabbedabben” där ungdomarna springer genom Lillån fram till Vätterns strand. Ibland ger vi oss ut på äventyr och sover ute vid lägerelden. När vädret tillåter händer det att vi chillar vid poolen eller bara är.

Klicka här för att anmäla ditt barn.