Kontakta oss

Aktiviteter

Bågskytte/blåsrör

Utmana varandra i äkta Robin Hood-anda med pil och båge!
Ni kan även få prova på att skjuta med blåsrör.
Bågskytte fungerar bra i alla väder, då det körs inomhus i vår idrottshall Sportblick.

Frisbeegolf

Frisbeegolf

Banan har relativt korta hål med en hel del skogshinder. Utövare är välkomna ut när som helst dock kan området under högsäsong innebära en hel del andra verksamheter som pågår. För mindre grupper finns enklare discar för utlåning.

Gruppdraget

Samarbeta i grupp! Gruppdraget innebär att ni delas in i mindre grupper, där varje grupp får kartor och en ryggsäck med utrustning. Genom lätt orientering ska ni ta gruppen till platser i skogen där ni ställs inför olika äventyrliga uppdrag.

Gruppdraget ingår oftast som sista moment i våra lägerskolor, och här finns det övningar som passar de flesta så som klurigheter, lite höjder och vatten.

En vuxen från Er medföljer varje grupp. Vidablicks instruktörer ger er den information ni behöver för äventyret!

Gruppdraget

Grillning

På Vidablick finns tre olika grillplatser där det är fritt fram att grilla. Dock har alltid de grupper som har aktiviteter på området förtur till grillplasterna. Se också till att städa efter er och tänk på att all eldning ska ske i samklang med allemansrätten.

Korvgrillning

Korvgrillning kan ni välja som kvällsaktivitet och då sköter ni aktiviteten själva. Det är viktigt att ni meddelar detta i förväg eller under er första dag så att vi får möjlighet att informera köket. Kökspersonalen ställer då fram allt som behövs; Korv, bröd, senap, ketchup, grillkol, tändvätska, saft, bestick m.m. i köket i anslutning till verandan. Grillkvällen kostar extra enligt gällande prislista.

Grillning

Hinderbana

På området finns en hinderbana på låg höjd som alla våra grupper har tillgång till. Det är en rolig och utmanande bana som får användas utan instruktör, men vi rekommenderar att någon ansvarig finns närvarande och har uppsikt.

Hinderbana

Höghöjdsbana, höghöjdsövningar

Antar du utmaningen?

Teambuilding på hög nivå! Missa inte chansen att prova utmaningar på upp till 14 meters höjd! Toppsäkring utlovas till alla utmaningar och du säkras alltid av en utbildad instruktör som ger dig tydliga instruktioner och tips. Här nedan kan du läsa kort om de olika utmaningar som vi erbjuder på KFUM Gården Vidablick.

Höga bommen

Höga bommen

Klättra 8 meter upp i luften för att sedan gå balansgång på en tio meter lång bom för att ta dig till andra sidan. Anta sedan utmaningen att ta ett steg bakåt för att falla fritt, eller välj att sakta firas ner

Lianen

Lianen

Precis intill Höga Bommen hittar man Lianen, där man utmanas med att balansera på en vajer till andra sidan. Till sin hjälp har man ett antal hängande rep att hålla tag i

Svängen

Svängen

Samarbets- och höghöjdsövning i ett! Här ska du ta dig upp och balansera dig fram på en fem meter lång stock. När du kommit ut till den andra änden gäller det för dina vänner att tillsammans styra dig rätt så att du kan ringa i en klocka som hänger. När ni klarat detta är det enda att göra att hoppa ner…

Smaschen

Smaschen

Klättra upp för den nio meter hög stocken för att sedan kasta dig ut och slå på en säck som hänger tio meter upp i luften.

Höghöjdshinderbanan

Smaschen

Säkra dig själv genom en hinderbana på upp till 14 meters höjd. Håll balansen på stockar, klättra i nät och hoppa mellan platåer. Du har kontrollen!

Klätterväggen

Klätterväggen

Klättra på vår 12 meter höga klättervägg. Du väljer själv hur högt du vill klättra med stöd från andra deltagare och instruktören. Två deltagare kan klättra samtidigt på väggen. Klättringen passar i alla åldrar.

Gungan

Gungan

En jättegunga där du på hög höjd gungar ut över Vättern. En hissnande upplevelse där du själv måste ta steget att släppa på gungan.

Drickabacksklättring

Drickarbacksklättring

Drickabacksklättringen tar dig upp till 8 meter upp i luften. Med hjälp av övriga deltagare försöker ni bygga ett så högt torn som möjligt av drickabackar. Samtidigt som du klättrar högre och högre…

Idrottshall, Sportblick

På Vidablick finns sporthallen Sportblick som är lämplig för bland annat pingis, innebandy och fysträning. Den går att hyra för aktivitet året runt. Det finns möjlighet att abonnera en tid varje vecka eller boka in sig vid enstaka tillfällen. Hallen .

I sporthallen finns också våra aktiviteter bågskytte och blåsrör. Vid dåligt väder förläggs ibland även samarbetsövningar eller femkamper inne i hallen för våra besökande grupper.

Kanot

Vidablick har 12 st öppna Kandensare i aluminium. Kanoterna lastar 450 kg och har två sittplatser. Dessutom finns 8 st Allroundkajaker utan packluckor. Kajakerna har stor sittbrunn.

Kanoter och kajaker får endast användas med en instruktör från Vidablick

Kanotsläp finns för att transportera kanoter och kajaker till annan plats om så önskas.

Skogsfloating

Under människans framväxt har elden varit den givna punkten att samlas kring, med värme, ljus och trygghet. Att samlas i ring är fortfarande en naturlig del av människans natur, vare sig vi sitter eller står och samtalar. Idag ser vi sällan elden och, än mer sällan hamnar vi i en samtalsfrämjande position kring den i en inspirerande miljö. 

Att se andra, oförutsedda bilder gör att samtalet utvecklas mer dynamiskt än i ett traditionellt möblerat grupp- eller konferensrum med förutsägbara inputs. Att du dessutom får ett annorlunda naturmöte, förutom kreativiteten i mötet med kollegorna är en bonus. För, handen på hjärtat, hur inspirerande är det med fyra väggar, en whiteboard och några stolar jämfört med ett möte i det fria? 

Skogstrollens stig

Följ med på en sagovandring i Vidablicks djupa skog och förundras över de troll, älvor och vättar ni möter längs vägen. I Skogstrollens stig kan barn och vuxna med hjälp av olika sagoväsen lära sig om djur och natur på ett lekfullt och pedagogiskt sätt. Boka och få med en sagoberättare som tar er längs med stigen och ger er en upplevelse utöver det vanliga!

Klättring Ungdomens Hus

När säsongen på Vidablick är slut inför vintern kan man istället boka väggklättring på den nyrenoverade anläggningen på KFUM Ungdomens Hus på Rosenlundsområdet i Jönköping. Självklart går det även att boka denna aktivitet resten av året också, och den kan med fördel kombineras med konferens på Ungdomens Hus och/eller boende och äventyr på Vidablick. Ring 036-37 20 19 för mer information om paketförslag och priser.