Kontakta oss

Trivselregler

Trygghet och samarbete

Tillits- och samarbetsövningar varvas med lek och utvärdering. Denna metod använder vi för att svetsa samman en klass, ett arbetslag eller ett idrottslag och för att på ett roligt sätt få deltagarna att lära sig mer om varandra och hur de själva fungerar i grupp.

Höghöjdsbanor

Av säkerhetsskäl är det absolut förbjudet att klättra i våra höghöjdsbanor (Svängen, Höga Bommen, Smaschen, Lianen, Klätterväggen, Drickabacksklätter, Gungan och Höghöjdshinderbanan) utan instruktör. Den låga hinderbanan på baksidan av Stora Vidis får däremot nyttjas när som helst, på egen risk.

Kiosk

Gårdens kiosk säljer glass, t-shirts, godis och läsk.

Sänglinnen

Till varje säng hör kudde och täcke. Våra madrasser och kuddar har svarta skyddsöverdrag. Hyresgästen tar med eget underlakan, påslakan och örngott. Om ni väljer att använda sovsäck vill vi att sängarna ändå bäddas med underlakan och kudden med örngott.

Städning

Vi förutsätter att ni städar de utrymmen som ni har nyttjat (om inget annat överenskommits). Dålig eller ej utförd städning debiteras hyresgästen.

Skräp

Vi håller Vidablick rent från papper, tomglad och annat skräp. Både vid Oset och vid Stora Vidis finns miljöstationer med enskilda kärl för papper, glas, metall, plast etc. Även i byggnader finns speciella backar för sortering. Återvinning och vanliga sopor i stugor och övriga byggnader töms så klart vid städning innan avfärd.

Eldning

Alla öppna spisar på Vidablick har eldningsförbud. Utomhus får man endast elda i uppgjorda eldstäder. Yxa och såg finns för utlåning på gården, fråga instruktör. Ledare ansvarar för att ingen skadegörelse på levande träd och dylikt uppstår.

Ansvar

Gårdens personal ansvarar för aktiviteter, måltider och fungerar också som  stöd till de vuxna i sällskapet. De medföljande vuxna bär huvudansvaret för gruppen och ansvarar för att tider och regler följs. Vid eventuella frågor ska det alltid finnas personal att ta hjälp av.

Försäkring

Vi förutsätter att våra gästande grupper har gällande ansvarighetsförsäkring gällande person och sak (detta ingår normalt i hemförsäkringen).

Skada

Hyresgästen är ansvarig för all den skada som genom oaktsamhet vållas byggnader, dess inredning eller inventarier och övrig utrustning på gården.

Klotter

Vid klotter debiteras ni för reperationskostnaderna.

Rökning

Med tanke på brandrisk och med hänsyn till allergiker och ickerökare sker rökning endast på anvisad plats. Vidare verkar KFUM Gården Vidablick för ett drogfritt samhälle och vi ser helst att våra gäster inte röker överhuvudtaget.

Alkohol

KFUM Gården Vidablick verkar för ett drogfritt samhälle, därför är alla alkoholhaltiga drycker förbjudna på gården.

Djur

Med hänsyn till alla allergiker får djur ej vistas i förläggningen. Skulle det vara aktuellt, kontakta oss för en gemensam lösning.

Sommarläger

När vi har läger under sommaren ber vi andra besökande gäster att inte störa deltagarna. Det skulle kunna få barnen att känna sig otrygga på gården, vilket vi vill undvika i största mån. Likaså uppmanar vi lägerdeltagarna att inte störa er, nattetid som dagtid.