Kontakta oss

Nyheter och aktuellt

(kommentarer: 0)

Första hjälpen utbidldning på Vidablick

KFUM Vidablick, Bankeryd 9-11 juni, 2017.

 

En olycka händer så lätt - är du beredd? 

 

NOLS Wilderness Medicine första-hjälpen kurser är för alla som gillar friluftsliv, jobbar som guide, bor eller arbetar i glesbygden. 

 

Ingen tidigare erfarenhet krävs för denna sjukvårdskurs på KFUM Vidablick, Bankeryd 9-11 juni, 2017. NOLS Wilderness Medicine första-hjälpenkurser är intensiva med 50% praktik och realistiska scenarier och 50% lektion och demonstration. Efter kursen får du NOLS Wilderness Medicine internationella certifiering och svenskt hjärt- och lungräddning kompetenskort. 

 

Kursen på KFUM gården Vidablick undervisas på svenska. Vi börjar på fredag kväll (9:e juni) med Hjärt- och Lungräddning klockan 18:00. HLR kursen är inte obligatorisk men rekommenderas givetvis.

 

Själva sjukvårdskursen börjar klockan 08:00 morgon på lördag (10:e juni) morgon och håller på till klockan 18:00. Samma tider gäller för söndagen (11:e juni). Kursbeskrivningen är inkluderad här nedan. 

 

Pris: 3500:- per person. Inkluderat i kursavgiften är delat logi i små stugor och måltider, 30-sidigt kursmaterial, första-hjälpen pocketguide, första-hjälpen snusnäsduk, NOLS Wilderness Medicine internationella certifiering och svenskt hjärt- och lungräddning kompetenskort. Kost & logi är inkluderat. Låt oss veta om du har några matallergier eller är på en speciell diet. Ett fåtal platser är öppna för NOLS WFR grads som vill återcertifiera sin WFR.

 

NOLS Wilderness Medicine är en amerikansk internationell organisation som undervisar sjukvårdskurser runtom i hela världen. Vi har undervisat över 182,000 personer runt om och i Skandinavien har haft över 3000 deltagare. Crossing Latitudes representerar NOLS Wilderness Medicine i Skandinavien. 

 

Anmälan & frågor:  

Crossing Latitudes Mobil:070-6701153    info@crossinglatitudes.com 

Crossing Latitudes representerar NOLS Wilderness Medicine i Skandinavien (Organisationsnummer: 502069-8584).  Du får en plats på kursen genom att sätta in kursavgiften på Crossing Latitudes plusgiro 100 75 14-1. Glöm inte att skriva namn och vilken kurs så vi vet vem avgiften kommer ifrån. När vi har fått in din avgift så mailar vi kvitto och kursbekräftelse. 

 

Lena Conlan

Crossing Latitudes, Inc.

420 West Koch Street

Bozeman, MT. 59715 USA

Phone USA: +1-406-585-5356

Phone Sweden: +46-70-670 1153

info@crossinglatitudes.com

www.crossinglatitudes.com

(kommentarer: 0)

Kontaktuppgifter för Verksamhetsområden

För kontakt gällande bokningar av externa grupper.

Ta kontakt med Viktor på:

 bokning@vidablick.org eller viktor@kfum.org

Vi har begränsade möjligheter att ta emot bokningar via telefon (036- 37 20 19) och hänvisar därför till mail . Önskar du ändå en muntlig kontakt så uppge ditt telefonnummer i ett mail så tar vi kontakt med dig snarast.

 

För kontakt gällande sommarläger.

Ta kontakt med Daniel på:

Daniel@kfum.org eller 070 190 38 08

Daniel är kontaktbar via telefon mellan tiderna 13-17 på vardagar.

 

För kontakt gällande anläggning och vaktmästeri.

Ta kontakt med Evert på:

evert@kfum.org

 

Varma vidishälsningar önskar

Viktor, Evert och Daniel

(kommentarer: 0)

Sommarläger på KFUM Vidablick 2016

files/KFUM Vidablick/Artikelbilder/Nyheter/vidis-699g300px bloggpost.jpgVi vill ge möjlighet för unga att växa.

Få ett större självförtroende genom att testa saker de inte trodde var möjligt. Vi erbjuder unga möjligheten att vara ute i fria luften, och gilla att vara där. Vi skapar utrymme för att lära känna nya vänner, från när och fjärran, här på Vidablick och in i framtiden.
I över 50 år har vi anordnat läger. I över 50 år har vi utvecklat våra läger.
Sedan urminnes tider kör vi Slabbedabben och Ledarjakten, förra året introducerade vi Vidablick Hunger Games..


files/KFUM Vidablick/Artikelbilder/Nyheter/brandbil-699g300px bloggpost.jpgI vanlig och ordning har vi våra traditionella sommarläger.

MiniVidis för åk 1-3. Vidis 1 & 2 för åk 4-6. Tonår för åk 7-9.På ett Vidisläger är det full rulle från morgon till kväll. Lekar, tävlingar, idrott, friluftsliv, lägerbål, sång och musik och mycket mer ingår i programmet. Kanot och höghöjdsbanor förekommer likaväl som klassikern ”Slabbedabben” där ungdomarna springer genom Lillån fram till Vätterns strand. Ibland ger vi oss ut på äventyr och sover ute vid lägerelden. När vädret tillåter händer det att vi chillar vid poolen och bara är.

 

files/KFUM Vidablick/Artikelbilder/Nyheter/traedhuslaeger-699g300px bloggpost.jpgTrädhusläger

Under vårt trädhusläger på Vidablick kommer vi lära oss bygga trädhus av den större sorten: Vi kommer släpa, såga, klättra och lära oss surra och knyta stockar och träd. Vi sover uppe bland träden, på vårt bygge eller i våra höghöjdstält/Tentsiles. Naturligtvis kommer vi njuta av naturen, laga mat utomhus, få värdefulla kunskaper om friluftsliv och lära känna nya vänner. Och mycket mer.

 

files/KFUM Vidablick/Artikelbilder/Nyheter/Sportutrustning-699g300px bloggpost.jpgSport-Camp KFUM Jönköping

Vill ditt barn träna sin favoritsport i sommar, och samtidigt uppleva ett traditionellt sommarläger? Vidablick Sport-Camp, ett 4 dagars sportläger, ett läger som handlar om så mycket mer än bara sport.
Det handlar också om allt det där som händer mellan träningarna. Upplevelser, gemenskap, polare - nya som gamla, utmanande och spännande aktiviteter, skratt, idrottsprofiler och mycket mer som gör att dagarna går alldeles för fort.

Under vårterminen kommer vi besöka skolor och föreningar för att berätta mer om våra läger.
Vill ni att vi besöker er och berättar som sommarlägren? Hör bara av er så ordnar vi det.
Mail: kollo@kfum.org

Gå in här för att läsa mer och anmäla ert barn.>>>

(kommentarer: 0)

Hantverksmässa på Vidablick 2015

Nu har vi vår årliga hantverksmässa. I vanlig ordning finns här många skickliga och spännande utställare från södra Sverige som visar upp och säljer sin konst. Det finns lotterier och räddningstjänsten har uppvisning (lördag endast), dessutom har vi ponyridning, bågskytte och klättring.

I vår servering finns kaffe & kakor, soppor, pajer, pannkakor och grillkorv.

Välkommen!

files/KFUM Vidablick/Nyhetsbilder/hantverksmassan.png

Tider:

Lördag 31/10 11:00 - 17:00

Söndag 1/11 10:00 - 15:00

Inträde: 20kr. Pengarna går till välgörande ändamål

Gratis parkering!

(kommentarer: 0)

Sommarlägren är över, nu kör vi höstsäsong!

Höstsäsongen är igång.

Alla sommarläger är nu över, men ingen rast och ingen ro. Nu är det högtryck på gården igen. Skolor, företag, organisationer och konfirmandklasser fyller gården.

En del undrar om vi stänger gården på vintern, nej det gör vi inte. Vi har öppet året runt. Vi har satt upp bygglampor så vi kan köra höghöjdsövningar långt efter att solen gått ner.

Är ni intresserade av att komma hit, ta kontakt med oss. Bokning@vidablick.org eller via vårt kontaktformulär http://vidablick.se/index.php/kontaktuppgifter.html

(kommentarer: 0)

Vill du tillbringa ditt höstlov uppe bland träden?

Vill du tillbringa ditt höstlov uppe bland träden?

Under vårt höstläger kommer vi lära oss bygga trädhus av den större sorten. Vi kommer klättra i träd, lära oss grunderna i att bygga trädhus, sova utomhus, njuta av naturen, friluftsliv och lära känna nya vänner.

Uppdaterat, vi har nu sänkt åldern till årskurs 7.

files/KFUM VidablickTrädhusbygge/Aktiviteter/Tradhusbyggnation.jpg

files/KFUM Vidablick/Aktiviteter/3tentsile.jpg
Innehåll:

  • Bygga trädhus av den större sorten
  • Klättra i träd
  • Sova i våra nya Tentsiles och uppe i trädhusen
  • Utomhusmatlagning
  • Prova våra andra höghöjdsutmaningar på Vidablick
  • Lära känna nytt folk

24/10 - 10:00
28/10 - 16:00

Uppdaterat, vi har nu sänkt åldern till årskurs 7.

Ålder:
Åk 7+

Pris:
JKPG kommun:1400kr
Övriga: 1950kr

För mer info, maila: kollo@kfum.org

 

Klicka här för att läsa mer.

(kommentarer: 0)

Klättring på Ungdomens Hus i Jönköping

Som en del av er vet så har vi klättring på Ungdomens Hus på Rosenlund i Jönköping. Klättringen likt många andra sporter börjar vecka 36.

Man anmäler sig genom att komma på första klättertillfället. Håll utkik på kfum.org, där kommer dagar och tider inom kort.

(kommentarer: 0)

Packlista till Minividis

Här är packlistan till Minividis. Har ni till exempel inte sovsäck eller annan friluftsutrustning, säg till vid ankomst.

Kom även ihåg att packa ner discokläder, även till pojkarna :)

Hämta packlistan här